Mopedlagen   1952 och 1961
 
 
 
  The first moped laws in Sweden
 
 

Mopeden som nytt fordon - lagarna 1952 och 1961

1952 - 1 juli (eg. 30 juni vid midnatt enligt riksdagsmotionen) - Lagen om cyklar med hjälpmotor (mopeden), cyklar med hjälpmotorer som funnit innan 1952 men blev nu klassade som lätta motorcyklar, men räknades inte farligare än en cykel för att skapa en ny frihet i landet. Därav har körkort inte krävts av lagen däremot så kom lag om trafikförsäkring 6 månader efter lagstiftningen.
Cykeln behövde inte vara förstärkt utan klassades som godkänt fordon i sig och endast motor behöves "besiktas". Motorns krav: max 0,8hk, 50cc, hastighet max 30km/h. Fordonet skulle framföras av förare på lägst 15år och  skulle ha två av varandra oberoende bromsar och ljudsignal (tuta) med dov ton. Genom att lagen såg det som cykel med hjälpmotor så var det naturligt att trampstart var ett krav.
Begränsningen på 50cc var internationell lag.
 
Den s.k "Bruksmopeden", modellerna som dök upp från och med 1955 var egentligen inte i enlighet med lagen om att det skulle vara ett cykelfordon. Ex. saxopeden, monarpeden med klassiskt moped utseende istället för tidigare Autoped, Novolette som hade varit lagenliga.

 

1961 - 1 juli Nya mopedlagen. Vilket innebar att mopeden nu klassades som en lätt motorcykel med motor på max 50cc och topphastighet på 30km/h, man utformade mopeden för att topphastigheten lätt skulle kunna ändras (trimmas) men att fordonen då skulle besiktas om till "vanlig lätt motorcykel".
Krav:
  • Effektiv styrinrättning
  • Bromsar- två av varandra oberoende bromsar. Om mopeden har 3hjul eller sidovag/släp så skall parkeringsbromsfinnas om fungera i den grad att fordonet kan parkeras i sluttande backe utan att föraren sitter på och håller bromsen.
  • Ljudsignal - med dov och jämn ton
  • Effektiv ljuddämpare
  • Framlykta som under mörker visar vitt eller gult sken och ska snabbt kunna avbländas. Baklykta med rött sken + reflexanordning som kastar rött sken.
  • Namn- och typskylt måste finnas på mopeden.
  • Fordonet ska vara typbesiktad. Typintyget som följer med vid köp gäller som besiktningsinstrument. Mopeder som saknar typintyg behövde inte typbesiktas om trafikförsäkring hade tecknats före 1 juni 1961.
1961 får vi även ha kickmotorer och fotväxel på mopederna.
 
Blinkers, bromsljus och hastighetsmätare räknades som tillbehör på moped även om många ny mopedmodeller utrustades med väg och hastighetsmätare och bromsljus i mitten av 70-talet
 
1978 - Hjälmlagen träder i kraft.